FacebookПідписатися на RSS

210-річниця від дня народження Т.Г.Шевченка

9 березня особлива дата для українців - День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Він був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

Будучи людиною універсальних обдарувань та інтересів, Шевченко залишив по собі величезну творчу спадщину. З-під пера поета вийшли чудові твори і, звісно ж, знаменита збірка поезій "Кобзар". Його творчість мала вирішальне значення у становленні й розвитку української літератури та стала джерелом натхнення для багатьох митців.

Тарас Шевченко для українського народу не лише геніальний поет. Він - його сумління, совість, бунтівний розум, його ніжне щире серце, сповнене великою любов'ю і безмежним стражданням. Ось чому його люблять і шанують усі - незалежно від віку, естетичних уподобань, ідейних позицій.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Українській видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.


Кiлькiсть переглядiв: 8