FacebookПідписатися на RSS

ОБДАРОВАНІ: онлайн-проєкт про творчу молодь Сахновщинської громади Харківської області. Четверта героїня - Віолетта Орєхова

Четверта героїня нашого онлайн-проєкту - Віолетта Орєхова із села Тавежні. Попри свій юний 15-річний вік, Віолетта проникливо відчуває світ, людей, емоції та життя. Це творча особистість, яка робить лише свої перші кроки у поезії та відеопоезії. Тому не будьте суворими слухачами, а, навпаки, підтримайте Віолетту теплими коментарями та вподобайками. Напишіть, чи б хотіли ви ще прослухати відеопоезію від Віолетти?

Ми взяли коротеньке інтерв'ю у молодої поетеси і ось що з цього вийшло.

ЯК ТИ ПОЧАЛА ПИСАТИ ВІРШІ?

Під час війни достатньо важко відволіктися на щось інше. Тож, прослуховуючи пісні музичного гурту "Schmalgauzen" і спостерігаючи за їхньою творчістю, я познайомилася з віршами Миколи Вінграновського, що достатньо сильно мене зацікавили. Якось одного вечора мені прийшли в голову перші рядки, саме в цей момент я написала своє творіння - свій перший вірш.

ЗВІДКИ ЧЕРПАЄШ НАТХНЕННЯ, ТЕМИ ДЛЯ ПОЕЗІЙ?

Як не дивно, теми віршів з'явилися завдяки моїм двом друзям. Це дуже важливі люди в моєму житті, то ж думки про них разом із особистими переживаннями допомогли мені створити вже не одну поезію. Вони часто мене підтримують, дарують позитивні емоції, яких на даний момент дійсно бракує... Я вдячна їм за те, що вони дають можливість відчувати себе щасливою та потрібною. В переважній більшості авторських поезій я надаю перевагу вигаданим персонажам. Однак часто мене надихають реальні історії з життя людей. Описуючи у віршах їхні життєві ситуації, я намагаюсь донести до людей справжні емоції і переживання. Хоча вистачає і свого досвіду... Зараз мій тато знаходиться в зоні бойових дій. Дуже важко кожного разу його відпускати, не знаючи, що буде далі. Я ним пишаюся, а своєю мамою, бабусею та тіткою взагалі захоплююсь.

ТВОРЧІСТЬ ЯКИХ ПОЕТІВ ТОБІ ДО ВПОДОБИ?

Я, зазвичай, люблю перечитувати вірші таких поетів як Сергій Жадан, Микола Вінграновський, Інелла Огнєва. Для мене немає такого розуміння як "рівнятися на когось", адже кожна людина індивідуальна, так само як і її думка та місце в нашому світі.

ТВОЇ ХОБІ?

Окрім написання віршів та їх прослуховування, я обожнюю співати пісні. Музика на мене діє, як найкраще заспокійливе. Тож у будь-якій сумній чи бентежній ситуації я починаю згадувати мелодії улюблених пісень. Іноді вчуся гри на гітарі, адже мені подобається як вона звучить.

Бажаємо Віолетті творчих успіхів, а в подальшому - видання збірки її поезій! Віримо у це.

Прослухати відеопоезію Віолетти можна на Фейсбук за цим посиланням: wym-1697451581583

Кiлькiсть переглядiв: 17