FacebookПідписатися на RSS

Створено інтерактивний маршрут Сахновщиною на основі культурної спадщини

Олег Яриніч, заступник директора КЗ "Сахновщинська централізована клубна система" за підтримки Віталії Дудки, головного спеціаліста відділу освіти, культури, молоді та спорту Сахновщинської селищної ради, взяв участь у Всеукраїнському конкурсі інтерактивних маршрутів "Права людини та де їх шукати" в рамках проекту "У пошуках прав людини".

Даний проєкт реалізується громадською організацією «Вектор прав людини» (Україна) у партнерстві з ГО «Світ толерантності» (Грузія) та ГО «Простір вільних ініціатив» (Україна) в межах проєкту «У пошуках прав людини» за підтримки Фундації Будинків прав людини та фінансової підтримки Європейського Союзу.

Детальніше про конкурс і проект дивись тут.

До чого тут права людини і культурна спадщина Сахновщини? - запитаєте Ви.

Організатори заохочували до участі представників різних сфер суспільного життя, в тому числі, з галузі культури. Зокрема, в межах конкурсу вони пропонували вивчити свій населений пункт на наявність місць пам'яті чи місць, так чи інше пов'язаних із розвитком права і демократії у даній місцевості, представити місцеве культурне і соціальне різноманіття в історичному і сучасному вимірах.

Ми вирішили створити інтерактивний маршрут селищем Сахновщиною - центром Сахновщинської громади Красноградського району Харківської області, взявши за основу його історико-культурну спадщину буремного ХХ століття.

Обрані об'єкти для інтерактивного маршруту потрібно було розмістити на спеціальному ресурсі Padlet (https://padlet.com), розмістити їх на карті, додати фото і створити короткі описи цих місць українською мовою, показати як вони пов'язані з тематикою конкурсу.

Карта із нанесеними місцями Сахновщини доступна для перегляду тут.

Всі учасники/ці конкурсу отримають:

- можливість відвідати загальну зустріч учасників/ць конкурсу, де вони зможуть обговорити свій досвід створення інтерактивних мап;

- електронний сертифікат про участь в конкурсі;

- можливість розповісти про свою місцевість усій країні — створені мапи будуть об’єднані та презентовані!

Автори п'ятьох кращих мап отримать міні-гранти для того, щоб провести невеликі інформаційні заходи та поділитися своїми доробками з іншими.

Сподіваємося потрапити у цю п'ятірку!

/Files/images/203933698_4059426617459182_8135482510533252899_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 60