Повернутися до звичайного режиму
FacebookПідписатися на RSS

Ціна перемоги. День пам'яті і примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

/Files/images/traven_2022/received_3347056608953073.jpeg

Враховуючи тимчасові обмеження на період 08-09 травня 2022 року на території Харківської області, згідно розпорядження начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова № 41В від 07.05.2022 року, до Дня пам'яті і примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні клубні заклади Сахновщинської громади напередодні пам'ятної дати підготували і провели очні та дистанційні інформаційно-просвітницькі заходи. Головна тематика заходів - Україна у Другій світовій війні, ціна перемоги, участь українців у боротьбі з нацизмом.

/Files/images/traven_2022/received_3369745536580121.jpeg

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції (Об’єднаних Націй) і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати упродовж 1939–1945 років – українців та інших народів, які проживали на нашій землі й боролися проти тоталітарних режимів. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Ми добре знаємо ціну війни, тому плекаємо мир.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором, який посягає на нашу територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у всій Європі. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності.

День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Працівниками комунального закладу "Сахновщинська централізована клубна система" з метою висвітлення історичної правди про боротьбу українського народу проти нацизму у роки Другої світової війни було створено тематичний відеоролик "Ціна перемоги". Вокальний квартет "Гармонія" спільно з вихованцями КЗ "Сахновщинська дитяча музична школа" - Марком Панченко, Владою Льовхіною, Анною Івашкевич, Валерією Борисюк, Михайлом Швачуновим, Катериною Гончаренко представили відеокліп на один із пісенних символів боротьби українського народу проти російського агресора - пісню "Ой у лузі червона калина".

Низка сільських клубних закладів (Аполлонівський, Великобучківський, Дубовогрядський, Костянтинівський, Новочернещинський, Тавежнянський, Новодмитрівський) спільно з бібліотеками та самостійно підготували тематичні експозиції-виставки, відеопрезентації, музичні виступи, вшанували пам'ять полеглих героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалів слави.

/Files/images/traven_2022/Screenshot_2022-05-08-19-19-47-272~2.jpeg

З повагою, адміністрація КЗ "Сахновщинська централізована клубна система"

Кiлькiсть переглядiв: 211