FacebookПідписатися на RSS

Сахновщинський хліб на домашніх хмелевих дріжджах: відеоінтерв'ю з Лісниченко Раїсою Миколаївною

Лісниченко Раїса Миколаївна, жителька смт Сахновщина Красноградського району Харківської області, 1948 року народження, добре пам'ятає своє дитинство, зокрема, й те, як готувала її мама Марія. Ці старовинні рецепти вона береже у спогадах, час від часу радуючи дітей та онуків стравами з далекого минулого. Однак люди не вічні, тому необхідно зберігати і популяризувати такий напрям народної культури, як гастрономічна спадщина всіма можливими способами. Наше завдання - не загубити і не втратити власну автентичність та ідентичність.

Даний відеоролик створено за підсумками участі Раїси Лісниченко в якості носія традиції та Олега Яриніча в якості збирача традиції в Харківському обласному фестивалі-конкурсі традиційних страв, випічки і напоїв "Смачного". 28 серпня 2021 року в рамках цього заходу було представлено хліб, спечений бабусею Раєю на домашніх хмелевих дріжджах за старовинним родинним рецептом.

Керівник проекту - Олег Яриніч, заступник директора КЗ "Сахновщинська централізована клубна система" Сахновщинський хліб на домашніх хмелевих дріжджах

Кiлькiсть переглядiв: 104