FacebookПідписатися на RSS

Незабутня зустріч з однією найбільш досвідчених журналісток Харківщини - Світланою Лігостаєвою

Про сахновщинський коровай вийде стаття всеукраїнського і міжнародного значення від знаменитої журналістки.

09 липня 2021 року у Сахновщинську громаду завітала Світлана Лігостаєва - власний кореспондент Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ", яке щодня публікує близько 500 інформаційних та аналітичних повідомлень на різну тематику. Пані Світлана є однією з найбільш досвідчених журналісток Харківщини, її стаж роботи складає близько 50 років. У 2016 році її відзначено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня за високі досягнення у журналістській роботі. Це честь приймати в гостях таку особистість!

/Files/images/215480149_2899849953677230_3636774692069664499_n.jpg

Пані Світлану зацікавив наш досвід дослідження і популяризації сахновщинського короваю. До нас вона завітала, аби отримати власні враження та емоції, безпосередньо поспілкуватися з тими людьми, які працюють і над випіканням короваю, і над вивченням практик його приготування, і над популяризацією цього елемента культурної спадщини. Бо, як виявилося, робота у дистанційному форматі - то добре, але хочеться вживу.

Сьогодні як ніколи важливо заявляти про наші здобутки на культурній ниві, обмінюватися досвідом, переймати краще, але берегти і леліяти своє. Про це та багато про що іншого ми спілкувалися з пані Світланою. Приватний підприємець, власниця кафе "Мамина хата" Олена Клочко розповіла про свій досвід роботи з випічкою, на місці провела дегустацію і свіжоспечених пиріжків, і ще гарячого короваю. Хрускіт скоринки, насичений смак короваю - хіба таке відчуєш у телефонному режимі? Леся Шикітка - славнозвісна майстриня з Тавежні теж повідала пані Світлані свою любов до випічки. Лесині вироби просякнуті увагою до деталей. Віртуозна робота! Ніна Прядко, директорка краєзнавчого музею, розповіла про музейні надбання, що стосуються тематики хлібопекарства і сільського господарства. Олег Яриніч, заступник директора КЗ "Сахновщинська централізована клубна система", як ініціатор включення сахновщинського короваю до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України поділився власним досвідом і напрацюваннями з даної тематики. Віталія Дудка, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту, здійснила організаційну підтримку, супроводжувала почесну гостю згідно запланованого маршруту. Впевнені, що пані Світлана отримала те, за чим приїжджала - незабутні враження! Тепер будемо чекати на мегакрутяцьку статтю.

/Files/images/216356348_2899849887010570_1639681478131494905_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 96