FacebookПідписатися на RSS

День громади: візит керівництва Красноградського району до Сахновщинського будинку культури

День громади - виїзні зустрічі із керівництвом територіальних громад Красноградського району, започатковані з ініціативи голови Красноградської районної державної адміністрації Віктора Войтенка. День громад покликаний об'єднувати однодумців, переймати досвід та налагодити співпрацю між громадами Красноградщини.

17 червня 2021 року керівництво Зачепилівської, Кегичівської, Наталинської, Старовірівської громад, Красноградської міської і районної рад, районної державної адміністрації, депутати районної та обласної рад відвідало Сахновщинську територіальну громаду. Гості відвідали Сахновщинський будинок культури, навчально-реабілітаційний центр, Сахновщинський елеватор та Лигівський старостинський округ.

/Files/images/IMG_20210617_100549.jpgУ Сахновщинському будинку культури директор Антоніна Осипа за доброю місцевою традицією зустріла гостей запашним обрядовим хлібом - сахновщинським короваєм, який є гордістю і багатством сахновщинської гастрономічної спадщини.

Опісля пані Антоніна провела для поважних гостей невелику екскурсію головним клубним закладом громади, коротко розповіла про його історію та сьогодення. Вона зазначила, що окрасою будинку культури є творчі особистості, які прославляють цей заклад і Сахновщинську громаду. Це і зразкова хореографічна студія "Експресія" (керівник Людмила Корінна), і зразковий танцювальний колектив "Кіара" (керівник Алла Маковська), і танцювальний колектив "Наві" (керівник Аліна Кокорева), і талановиті вокалісти та аматорські колективи. Рівень хореографічної підготовки продемонструвала зразкова хореографічна студія "Експресія" у танці зі старовинними рушниками 1940-1950-х років.

Ми заявили про себе, що Сахновщинська громада має багату культурну спадщину, а найголовніше - талановитих людей, які популяризують її творчі здобутки на престижних міжнародних і загальнонаціональних платформах.

Кiлькiсть переглядiв: 85