FacebookПідписатися на RSS

Акція "Вишиванка - символ нації" до Всесвітнього дня вишиванки

19 травня, у Всесвітній день вишиванки, Сахновщинська громада розцвіла вишитими узорами рідного краю. Попри війну вона уквітчана, усміхнена, наповнена сонячним блиском орнаментів на сорочках. Ми віримо, що у цих символах закодована наша перемога, бо недарма вишиванку називають генетичним кодом української нації.

Ми вкотре переконалися, що нам є що цінити, берегти і чим пишатися. Культурна спадщина нашої громади багата і різноманітна, передусім завдяки талановитим майстрам і майстриням, а також тим, хто досліджує, охороняє і зберігає цю народну скарбницю для наступних поколінь.

Вишиванка єднає! Вишиванка надихає! Вишиванка оберігає!

Сьогодні у всьому світі відбуваються акції з нагоди Всесвітнього дня вишиванки. І ми гордимося, що знову стали частиною цією вагомої культурної події. Вишиванкова хода розпочалася біля будинку культури, пройшла центральною алеєю парку та завершилася поблизу лебединого фонтану. Учасники ходи символічно утворили навколо фонтану коло, що у вишивці означає символіку сонця, безкінечної енергії, вічності. Приємно бачити, що до вишиванкової ходи долучалися цілими родинами з дітками! Така щорічна подія може стати гарною сімейною традицією для кожної родини.

/Files/images/traven_2022/IMG-244656cf86ca7af50a5be5fd2d819d45-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 102